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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  25/10/2016
Data da última atualização:  25/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MALCORRA, M. P.; TRENTIN, G.; FAGUNDES, B. F.; SILVEIRA, M. C. T. da; TRENTIN, R.
Afiliação:  MICHELE PEREIRA MALCORRA, URCAMP; GUSTAVO TRENTIN, CPPSUL; BRIANA FREITAS FAGUNDES, URCAMP; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; ROBERTO TRENTIN, UFPEL.
Título:  Métodos para determinação da soma térmica para o subperíodo de semeadura a emergência do capim sudão.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 25.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 2., 2016, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2016.
Idioma:  Português
Notas:  CIC.
Conteúdo:  O capim sudão (Sorghum sudanense) é uma gramínea de verão, originário do sul do Egito e Sudão.
Palavras-Chave:  Capim sudão; Método de soma térmica.
Thesagro:  Forragem; Planta forrageira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149247/1/CA-00786.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL13947 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/06/2018
Data da última atualização:  13/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  COLOMBI, B. L.; ZANONI, P. R. S.; TAVARES, L. B. B.
Afiliação:  Bruna Lyra Colombi, FURB; PATRICIA RAQUEL SILVA ZANONI, CNPF; Lorena Benathar Ballod Tavares, FURB.
Título:  Effect of phenolic compounds on bioconversion of glucose to ethanol by yeast Saccharomyces cerevisiae PE-2.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Chemical Engineering, v. 96, p. 1444-1450, July 2018.
DOI:  10.1002/cjce.23114
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The bioconversion of lignocellulosic biomasses to ethanol consists of three main steps: pre-treatment, enzymatic hydrolysis, and fermentation by microorganisms. Most pre-treatments induce the formation of substances with a potential inhibitory effect on the microbial metabolism, which may hinder the process. The objective of this study was to investigate the behaviour of Saccharomyces cerevisiae PE-2 yeast in the presence of four phenolic compounds (vanillin, syringaldehyde, syringic acid, and acetosyringone) resulting from the alkaline pre-treatment of eucalyptus with green liquor. Eucalyptus is a fast-growing tree, widely exploited by the paper and pulp industry in Brazil. It was observed that yeast growth and glucose assimilation were affected to an extent directly proportional to the initial amount of vanillin in the medium. Syringaldehyde in a concentration of 1.0 g/L had an adverse effect on the fermentation parameters related to ethanol production, which exhibited a decrease of approximately 50 %. When syringic acid and acetosyringone were used, although the cell growth and glucose consumption profiles were similar to those of the control, they inhibited the conversion at concentrations of 0.1 and 1.0 g/L.
Palavras-Chave:  Etanol lignocelulósico; Inhibitors; Inibidores; Lignocellulosic ethanol; Pré tratamento; Pre-treatment; Saccharomyces cerevisiae PE-2.
Thesagro:  Composto Fenólico; Fermentação Alcoólica.
Thesaurus NAL:  Alcoholic fermentation; Phenolic compounds; Yeasts.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56374 - 1UPCAP - DD
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